Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en makro üstünlükı tütün sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen düzenek sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Ana özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok koca sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın emin bir şekilde birçokmalarını esenlar ve rastgele bir yangın çabucak binadan tam çıkış dâhilin kullanılması gerekir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı dört başı mamur sağlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçadır.

Tamlanan bu çağ dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Fakat bu konuda tetik bulunmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika bile dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Kapısı seçerken özen edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik simultane kapının kolayca açılması yürekin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yerı rabıta opsiyonel olarak alınan hidrolik grup ile daha sık kullanma sağlamlanabilir.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapkaloriın kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya ehil olması gerekir. Bu sistem, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar. Kapanma mekanizması, kapının eminğini ve etkinliğini zaitrır.

Yangın bapları ekseriya merdiven tehilukları, koridorlar ve potansiyel olarak taliıcı maddeler yahut ekipman barındıran odalar arasındaki eleştiri alanlara monte edilmektedir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları kabilinden bina emniyetliği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına aldatmaınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sağlayabilir.

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bapnın Malzemesi: Yangın kapıları ekseri mühür veya bedduaşap üzere yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci artırmak sinein özel olarak davranışlenir ve bapnın dayanıklılığını katkısızlar.

Report this wiki page